Welk apparaat verbruikt het meeste energie?

Als je ook zo graag energie wilt besparen kan je dat ook zelf makkelijk doen door bijvoorbeeld apparaten uit te schakelen of door de apparaten efficiënter te gebruiken. Dit scheelt allemaal weer op de energierekening en je bent ook nog eens beter bezig met het omgaan van energie. Om je een beetje te helpen heb ik wat apparaten op een rijtje gezet die veel energie gebruiken en die jij dan efficiënter kunt gaan gebruiken. Als enige echte energievreter heb ik het over de boiler met een inhoud van 20 liter. Deze kost aan energie meer dan 400 euro per jaar! Ook een vijverpomp doet het niet veel beter met net iets minder dan 400 euro per jaar. Als derde grote energievreter bestaat er ook nog een elektrische kachel die al gauw 215 euro per jaar kost. Dus als het even kan is het wel handig om deze apparaten minder te gebruiken. Ook zou je een ander alternatief kunnen vinden of gewoon geen gebruik meer maken van een van deze energievreters. 

Amsterdam en duurzame energie

Als je in Amsterdam woont heb ik goed nieuws voor je. Ze zijn namelijk van plan om 850.000 euro beschikbaar te stellen voor verduurzaming. Ze komen met speciale plannen waar je voordeel mee kunt doen, omdat Amsterdam dan weer energiezuiniger is dan voorheen. Dit is dan ook heel gunstig voor de mensen die in Amsterdam wonen en is zeker een aanrader. Ook kan je subsidie krijgen, want van die 850.000 euro is 300.000 euro uitgetrokken voor subsidie voor mensen die hebben geïnvesteerd in verduurzaming. De rest van het geld wordt gebruikt als grotere investeringen in zonnepanelen velden en andere projecten. 

Energierekening vergelijkenMet de tips hierboven genoemd kan je energie besparen, maar er kan ook via het overstappen van energiemaatschappij geld worden bespaard. Als je bijvoorbeeld heel veel elektriciteit nodig hebt is het goedkoper bij de ene dan de ander. Ik raad overstappen.nl aan om je energie te vergelijken. Het is super makkelijk en duidelijk en zo gedaan.