Woningbezitters zoeken voortdurend naar mogelijkheden om hun woning gezelliger en huiselijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van nieuwe accessoires in huis, het vervangen van verouderde meubels, enzovoorts. Of wat te denken van het schilderen van de kozijnen of muren? Veel van deze klusjes kun je zelf uitvoeren, mits je hier enige handigheid in hebt. Zeker het verven van grote muren is een klus die je relatief eenvoudig zelf uit kunt voeren. Er zijn echter wel een aantal producten die in dit geval niet mogen ontbreken tussen je klusspullen. In dit artikel vertellen we je hier meer over!

Alles om direct te kunnen schilderen

Voordat je aan de slag kunt gaan met het uitvoeren van verfklussen in huis, is het belangrijk om de juiste kwasten te kopen. Koop kwasten in verschillende formaten, zodat je ook de kleinere stukjes goed kunt schilderen. Voor grotere oppervlakten is het gebruik van een roller aan te raden. Daarbij moet je voldoende schildertape hebben om je kozijnen, het plafond en de onderkant van de muur af te kunnen plakken. Op deze manier voorkom je dat er verf op je kozijnen, plafond of vloer terechtkomt. Het is aan te raden om op de grond grote stukken karton te leggen, om verfspetters op te vangen.

De juiste verf voor op de muur

Nu je klaar bent om te beginnen met het verven van je muren is het enkel nog belangrijk om voor goede verf te kiezen. Bouwmarkttotaal verfproducten staan bekend om hun hoge kwaliteit, waardoor de verf goed dekt. Mocht er nog geen verf op de muur zitten, dan is het aan te raden om eerst een grondlaag aan te brengen. Deze grondlaag voorkomt dat de verf door de muur wordt opgezogen en daardoor minder dekkend is. In veel gevallen zal een laag verf niet voldoende zijn.