Bij een verhuizing kan er ontzettend veel fout gaan! Veel mensen hebben dit vooraf niet in de gaten, waardoor zij tegen verschillende problemen aanlopen tijdens de verhuizing zelf. Een van de meest voordehand liggende risico’s die je loopt is een beschadiging aan je inboedel of je nieuwe woning. Denk bijvoorbeeld aan een bank of kast die via een trappenhuis naar beneden moet worden getild. Op het moment dat je deze meubels tegen de trapleuning, een hoek van een muur of soortgelijke uitsteeksels stoot, zal het meubelstuk in veel gevallen beschadigen. Daarbij loop je hierbij het risico dat je valt tijdens het tillen van de zware meubels.

 

Beschadigingen aan je nieuwe woning

Naast de schade aan je meubels of aan jezelf, kan ook je nieuwe woning beschadigd raken tijdens een verhuizing. Zo kun je tijdens het naar binnen verplaatsen van je meubels per ongeluk tegen een kozijn stoten. Wanneer dit relatief hard gebeurt zal het verfwerk op het kozijn beschadigd raken, waardoor de kozijnen opnieuw geverfd moeten worden. In het ergste geval breekt er een stukje hout van het kozijn af, waardoor het kozijn vervangen of hersteld moet worden. Probeer dergelijke risico’s zo klein mogelijk te maken, door voldoende hulp in te schakelen bij een verhuizing.

 

Hulp van een ervaren verhuisbedrijf

Deze hulp kan uit verschillende hoeken komen. Vraag kennissen en familieleden om je te helpen bij het in- en uitpakken van de verhuiswagen, schakel een verhuisbedrijf in of vraag je buren om even te helpen. Het voordeel van het inschakelen van de hulp van een verhuisbedrijf is volgens een gespecialiseerd verhuisbedrijf in Weert het feit dat je zelf niet met de verhuiswagen hoeft te rijden. De kans op beschadigingen aan je inboedel of woning tijdens het verhuizen wordt hierdoor kleiner. Daarbij wordt het merendeel van de risico’s van een verhuizing in dit geval door het verhuisbedrijf gedragen.