Een tuinhuis is een handige opslagplaats voor spullen die je in huis niet kwijt kunt. Het kan tevens een plek zijn waar je kunt ontspannen. Klopt dit beeld of is deze realiteit ver te zoeken? Als je tuinhuis niet langer aan jouw wensen voldoet, start dan met een metamorfose.

Je kunt er alle kanten mee op, maar wat er ook uit voort zal komen, een mooi tuinhuisje is een vereiste. Is het eenvoudig om dit voor elkaar te krijgen? Nee. Is het de moeite waard? Jazeker.

Ruimte voor jezelf
Fluitende vogels, vlinders die neerstrijken op het dak, de zon die door het raam schijnt. Als je om je heen kijkt of luistert naar de geluiden uit de natuur, kan dat helpen om de rust te vinden waar je naar op zoekt bent. Zie je jezelf al zitten in het tuinhuisje van je dromen, waar al je zintuigen op scherp staan? Ook al is het op dit moment niet zichtbaar, er komt een tijd waarin dit zal veranderen.

Stap voor stap
Eindeloos naar het tuinhuis staren zonder te weten waar je moet beginnen. Dat is wellicht de situatie waar je je op dit moment in bevindt. Het advies is dan ook: begin waar je kunt en probeer niet alles tegelijk te doen, want de kans is groot dat je ontmoedigd raakt. Specifieer vooraf vast waar je het graag voor wilt gebruiken, dan heb je de helft al gewonnen. Enkele opties: een tweede keuken, logeerverblijf, als loungegedeelte, eigen kantoor of opbergplaats voor tuingereedschap.

De inrichting
Heb je het doel inmiddels voor ogen? Haal dan alle spullen weg die hier niet bij passen. Zo creƫer je het juiste fundament. Het wordt anders lastig om de boel opnieuw in te gaan richten. Heb je elders niet voldoende opslagruimte? Dan zou je wat planken aan de muur kunnen hangen. Of plaats een kast in het tuinhuis. Op deze manier is het mogelijk om het overzicht te behouden.

Een likje verf
Het zou zomaar kunnen dat het tuinhuisje er aan de buitenkant ook niet meer uitziet zoals je gewend was. Een likje verf kan dan wonderen doen! Of het nu om binnen- of buitenwerk gaat, voor ons maakt dat niets uit. Wij laten je tuinhuis graag weer schitteren als voorheen, wat we met zorg en aandacht zullen doen.