Een verhuizing brengt vaak de nodige stress met zich mee! Je wilt de verhuizing zo snel mogelijk afronden, maar tegelijkertijd voorkomen dat je inboedel beschadigt. Wij spraken met een ervaren verhuisbedrijf, die ons meer kon vertellen over het verhuizen naar een nieuwe woning. Op welke punten moet je letten tijdens de verhuizing? Hoe zorg je dat je verhuizing geen vertraging oploopt? Enzovoorts. In dit artikel hebben we een aantal van de verhuistips die deze verhuizer ons gaf voor je opgesomd. Doe er je voordeel mee als je zelf aan een verhuizing begint!

 

Maak vooraf een verhuisplan voor de verhuizing

Om te voorkomen dat de verhuizing vertraging oploopt is het raadzaam om vooraf een verhuisplan op te stellen. Dit kan een heel simpel plan zijn, waarin je de verschillende taken bij de verhuizing in een logische volgorde zet en verdeeld over alle betrokken partijen. Dit kunnen jij en je partner zijn, maar bijvoorbeeld ook een schildersbedrijf voor het verven van de muren in je nieuwe woning, een verhuisbedrijf voor het verhuizen van de inboedel, enzovoorts. Het is sterk aan te raden om altijd eerst de verfklussen in je nieuwe woning uit te laten voeren, voordat je begint aan de verhuizing zelf. De kans op beschadigingen aan je inboedel wordt hiermee een stuk kleiner.

 

Hulp bij een verhuizing inschakelen

Het kan een verstandige keuze zijn om hulp in te schakelen bij een verhuizing naar je nieuwe woning. Een verhuisbedrijf kan de inboedel voor je inpakken, kan de ingepakte inboedel verhuizen en verschillende handymanservices aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van de gordijnrails en lampen in je nieuwe woning, het verwijderen van het behang of de vloerbedekking in je oude woning, enzovoorts. Je moet je oude woning bezemschoon opleveren, waardoor je dergelijke klusjes niet mag vergeten na de verhuizing.