Voor veel mensen vormt een lekkage in huis een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets, want een lekkage kan voor een blijvende waterschade aan je woning zorgen! Denk bijvoorbeeld aan schimmelplekken op muren, vloeren en plafonds. Of wat te denken van de rottende plekken die in het houtwerk van je woning kunnen ontstaan? Bij waterschade duurt het vaak al snel enkele maanden voordat de volledige schade hersteld is. Dit valt te verklaren door het feit dat het vocht eerst volledig uit je woning moet trekken, voordat je kunt beginnen met het herstel van de ontstane waterschade. Bovenal is een loodgieter laten komen bij waterschade hetgeen je als eerste moet doen!

Een lekkage opsporen en verhelpen

Een loodgieter beschikt over handige hulpmiddelen die het detecteren van de bron van lekkages heel eenvoudig maken. Op het moment dat de bron van de lekkage gevonden is kan men beginnen met het herstel van de lekkage door de bron direct aan te pakken. Het is van de aard van de lekkage afhankelijk hoe deze verholpen kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een lekkage aan je dakbedekking, rond leidingen, bij de afvoer, enzovoorts. Nadat de lekkage verholpen is kun je het vocht uit je woning laten trekken om te kunnen beginnen aan het herstel van de waterschade.

Schilder inschakelen voor herstel waterschade

Is het vocht volledig uit je woning getrokken? Schakel een schildersbedrijf in de buurt in om je te helpen bij het herstel van de waterschade in huis. Het herstellen van waterschade is relatief eenvoudig voor schilders. Zij zullen de oude verflaag of stuclaag van je muren en meubels verwijderen, om vervolgens een nieuwe verflaag aan te kunnen brengen. De verflaag zorgt er niet alleen voor dat de waterschade hersteld wordt, ook biedt de verflaag bescherming tegen een nieuwe lekkage in huis.