Het kan iedereen overkomen, een lekkage. Het hebben van een lekkage kan behoorlijk vervelend zijn en grote schade veroorzaken. Daarbij komt ook nog dat waterschade vaak niet wordt vergoed door de verzekering. Het is dus van groot belang dat bijvoorbeeld het plaatsen van de badkamer nauwkeurig gedaan wordt, het kan je later namelijk veel geld besparen. Na een lekkage moet je namelijk bijna altijd de muren opnieuw laten schilderen. Om waterschade te voorkomen is het belangrijk dat je regelmatig de badkamer na loopt op kleine lekkages. Kleine lekkages zijn nog relatief makkelijk te verhelpen, dus als je er op tijd bij bent kan het je veel geld schelen. Helaas weten niet veel mensen wat ze moeten doen na het ontdekken van een lekkage. Wij geven je in dit artikel wat informatie over de oorzaken en hoe het te verhelpen.

Oorzaken van lekkages

Een lekkage kan vele oorzaken hebben en zit  vaak in kleine hoekjes waar je lastig bij komt. Platte daken zijn een ramp als het om lekkages gaat. Oude platte daken zijn vaak gebaseerd op asfalt en hier kunnen door het weer scheuren in komen. Via deze scheurtjes kan het water zich gemakkelijk het huis binnendringen. Daarnaast is ook de dakgoot vaak een plek waar een lekkage vandaan komt. Als de dakgoot verstopt zit kan het water oplopen tot het daklood. Via dit daklood kan het water omhoog kruipen om zo uw dak infiltreren. Toch komt de schade niet altijd via buitenaf. De badkamer is natuurlijk een plek waar veel water gebruikt wordt en dus veel leidingen lopen. Als je deze niet eens in de zoveel tijd controleert is de kans groot dat een leiding gaat lekken.

Verhelpen

Wanneer je een lekkage ontdekt hebt is het zaak om rustig te blijven en te controleren hoe erg de schade is. In veel gevallen is het lastig om zelf de precieze oorzaak te vinden en het te verhelpen. Je kan dan altijd een loodgieter inschakelen. Zij zijn gespecialiseerd in het opspeuren en verhelpen van waterschade. Mocht door wat voor reden dan ook je je kelder vol met water staan, dan is het gemakkelijker om hier zelf wat aan te doen. Met een dompelpomp pomp je het water gemakkelijk de ruimte uit.